Zoom SSO Login: hoe inloggen met SSO en wat is het? (2024)

Omdat werken op afstand en videoconferenties deel uitmaken van je dagelijkse routine, is je gebruikersnaam op Zoom een ​​deel van je identiteit geworden. Maar wist u dat u uw medewerkers kunt laten inloggen op Zoom met de bedrijfsgegevens die ze gewoonlijk gebruiken om in te loggen op uw bedrijfsdomein?

U kunt dit doen door Zoom SSO Login te gebruiken en in dit bericht helpen we u te begrijpen wat het is, hoe nuttig het is, hoe u het kunt instellen voor personen in uw organisatie en tot slot, hoe u zich aanmeldt met SSO ingeschakeld Zoom.

Inhoudlaten zien

  • Wat is Zoom-SSO?
  • Hoe werkt Zoom SSO Inloggen
  • Waarom zou je Zoom SSO gebruiken voor je bedrijf?
  • Wat heb je nodig om Zoom SSO te gebruiken
  • Zoom SSO gebruiken
    • 1. Zoom configureren met een geprefereerde SSO-service
    • 2. Aanmelden met SSO op Zoom

Wat is Zoom-SSO?

Zoom SSO Login: hoe inloggen met SSO en wat is het? (1)

Wanneer u zich probeert aan te melden bij Zoom, zijn er vier opties beschikbaar: inloggen met een e-mailadres, een Google-account, een Facebook-account en SSO. Hoewel de eerste drie de gemakkelijkst beschikbare opties zijn op elke website of online service, is aanmelden bij Zoom via SSO het voordeligst voor grote organisaties en bedrijven.

Als SSO is ingeschakeld, kunnen jij en anderen in je bedrijf inloggen op Zoom met alleen je bedrijfsgegevens. Dit betekent dat nieuwe deelnemers of uw bedrijfsmedewerkers zich niet als nieuwe gebruiker in Zoom hoeven te registreren om verbinding te maken met vergaderingen op het platform. Het enige dat u nodig hebt, is een door het bedrijf goedgekeurde vanity-URL waarop de inlog-ID van een gebruiker is gebaseerd en ze kunnen rechtstreeks inloggen bij Zoom zonder enige andere authenticatiemethode.

Hoe werkt Zoom SSO Inloggen

Single sign-on of SSO op Zoom is gebaseerd op SAML 2.0 en ondersteunt inloggen met verschillende enterprise identiteitsbeheerplatforms zoals Okta, Gluu, OneLogin, Centrify, PingOne, Shibboleth en Microsoft Active Directory.

Wanneer een gebruiker een SSO-login kiest, wordt hij naar de site van de SSO-provider geleid en wordt hem gevraagd zijn bedrijfsgegevens in te voeren. Alle werknemers van een bedrijf worden doorgestuurd naar dezelfde SSO en wanneer de juiste set inloggegevens wordt gebruikt, worden gebruikers aangemeld bij Zoom met hun bedrijfs-ID's.

Zoom herkent u dan als de persoon van dit bedrijf en logt u standaard in met de bedrijfs-ID. Zie het als een bedrijfsbadge, die u ook op andere plaatsen dan alleen uw bedrijfspand kunt gebruiken.

Waarom zou je Zoom SSO gebruiken voor je bedrijf?

Door SSO te gebruiken, kunnen alle gebruikers in uw organisatie zich verifiëren met de interne inloggegevens die ze gewoonlijk gebruiken om in te loggen op de portal van de organisatie. Uw bedrijf kan profiteren van Zoom SSO door te voorkomen dat gebruikers nog een set inloggegevens aanmaken om Zoom te gebruiken voor videogesprekken en samenwerking.

Als u Zoom SSO voor uw bedrijven gebruikt, kunnen u en uw werknemers single sign-in-informatie in uw hele organisatie gebruiken, waardoor u niet meer nieuwe informatie veilig hoeft op te slaan. SSO helpt u ook om de accountinstellingen van alle personen in uw organisatie beter te beheren en kunnen voorkom de vorming van rommel wanneer één account een aantal online profielen aanmaakt om toegang te krijgen tot verschillende services.

Wat heb je nodig om Zoom SSO te gebruiken

Voordat je begint met het instellen van de Single sign-on-functie van Zoom, moet je rekening houden met het volgende:

  • Zorg ervoor dat je een Zoom Education- of Zoom Business-account gebruikt
  • U heeft een goedgekeurde Vanity-URL, een aangepaste URL voor uw bedrijf
  • U bent de accountbeheerder van uw bedrijf
  • U gebruikt een aangepast domein zoals @uwbedrijf.com

Zoom SSO gebruiken

Voordat u uw bedrijfsfunctionarissen laat inloggen met de functie voor eenmalige aanmelding, moet u ervoor zorgen dat uw organisatie een goedgekeurde vanity-URL heeft. Om uw vanity-URL aan te vragen, moet u de richtlijnen kennen om de aangepaste URL voor uw bedrijf te ontwerpen, wat u kunt doen door te klikken op hier.

Daarna kunt u doorgaan naar de volgende stap, namelijk het configureren van uw Zoom-account met een SSO-service naar keuze.

1. Zoom configureren met een geprefereerde SSO-service

Zoom SSO Login: hoe inloggen met SSO en wat is het? (2)

Zoom ondersteunt momenteel maximaal 7 SSO-providers om uw gebruikers te helpen inloggen bij de videoconferentieservice. Wanneer u een van de onderstaande SSO-services selecteert, worden u en alle werknemers die op uw bedrijf werken: in staat zijn om in te loggen bij Zoom met de inloggegevens die ze eerder gebruikten op uw bedrijfsdomein of degene die u toewijst hen.

U kunt uw organisatie koppelen aan de volgende lijst met SSO-services en u kunt erop klikken om hieronder meer te weten te komen over het configureren ervan:

  • G Suite- of Google-apps
  • Microsoft Azure
  • ADFS
  • OneLogin
  • Okta
  • Shibboleth
  • RSA SecurID-toegang

2. Aanmelden met SSO op Zoom

Zodra uw bedrijf of organisatie single sign-on (SSO) voor uw Zoom-account heeft geconfigureerd, kunt u eenvoudig rechtstreeks op uw computer of smartphone inloggen op Zoom.

Op internet

Zoom SSO Login: hoe inloggen met SSO en wat is het? (3)

Als u zich wilt aanmelden bij Zoom op het web met SSO, gaat u naar de Zoom-vanity-URL van uw bedrijf (bijvoorbeeld: uwbedrijfsnaam.zoom.us) en klikt u op de knop 'Aanmelden' op het scherm. Wanneer u dit doet, wordt u naar de aanmeldingspagina geleid van de SSO-provider die aan uw bedrijf is toegewezen.

Voer uw inloggegevens in en meld u aan bij uw account. Na een succesvolle aanmelding wordt u naar het startscherm van uw Zoom-account gebracht.

PC-app gebruiken

Zoom SSO Login: hoe inloggen met SSO en wat is het? (4)

Om u aan te melden bij de Zoom-app op uw bureaublad, opent u de Zoom-app en klikt u op de knop Aanmelden met SSO op het scherm. In het volgende scherm wordt u gevraagd uw bedrijfsdomein in te voeren en klikt u daarna op de knop 'Doorgaan'.

U wordt naar de pagina van uw provider voor eenmalige aanmelding geleid. Voer hier de inloggegevens in die u met uw organisatie gebruikt en wanneer het aanmeldingsproces is voltooid, wordt u teruggebracht naar uw Zoom-desktopclient en vervolgens ingelogd.

Mobiele app gebruiken

U kunt ook inloggen met de SSO-inloggegevens van uw bedrijf wanneer u Zoom op uw telefoon gebruikt. Open hiervoor de Zoom-app op je telefoon en klik op de optie 'SSO' in het scherm 'Aanmelden'.

Voer nu uw bedrijfsdomein in in het tekstvak naast ".zoom.us" en tik vervolgens op de knop 'Doorgaan'.

  • Zoom SSO Login: hoe inloggen met SSO en wat is het? (5)
  • Zoom SSO Login: hoe inloggen met SSO en wat is het? (6)

U wordt doorgestuurd naar de single sign-on-provider van uw bedrijf. Geef uw inloggegevens op en wacht tot Zoom zich aanmeldt bij uw bedrijfsaccount.

Meer weten over Zoom SSO? U kunt deze ondersteuning gebruiken bladzijde om meer te weten over inloggen met Zoom's Single sign-on-functie.

VERWANT

  • Waarom kan ik mijn naam niet wijzigen op Zoom? Hoe het probleem op te lossen?
  • Beste zoomfilters: hoe u ze kunt krijgen en gebruiken
  • Zoom toevoegen aan Microsoft Outlook
  • Zoomlimiet: maximale deelnemers, gespreksduur en meer
Zoom SSO Login: hoe inloggen met SSO en wat is het? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6218

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.