RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (2024)

key features

  • RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (1)

    SpaceMax tehnologija

  • RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (2)

    Twin Cooling tehnologija

  • RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (3)

    All-Around Cooling tehnologija

Ekstra širok, manje energije

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (4)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (5)

Proaktivna ušteda

SmartThings AI energetski režim - do 15%

Smanjite potrošnju energije do 15%* uz AI energetski režim**. Ako Vaš procijenjeni račun za struju premašuje Vaš unaprijed postavljeni cilj, puža Vam opciju da uštedite energiju***. Optimizira brzinu kompresora i ciklus odmrzavanja, na osnovu Vašeg obrasca korištenja i okruženja.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (6)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (7)

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (8)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (9)

* Rezultati testa su zasnovani na poređenju fabričke temperature kada se koristi AI energetski režim i bez korištenja AI energetskog režima. Rezultati se mogu razlikovati ovisno o uslovima i obrascima korištenja.** Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebno je Wi-Fi povezivanje i Samsung nalog.**** SmartThings će prikazati obavještenje prije aktiviranja algoritma spremanja i u „Maksimalnom režimu” i u „Prilagođenom režimu”.

Više prostora unutra

SpaceMax™ tehnologija

Skladištite više hrane u ekstra velikom frižideru zapremine 538 litara* sa dizajnom dubine od 711 mm. Visokoefikasna izolacija SpaceMax™ tehnologije čini zidove znatno tanjim. Tako stvara više prostora za skladištenje namirnica a neće štrčati izvan Vaše radne površine.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (10)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (11)

* RB53** = 538 litara, RB50** = 508 litara, RB45 = 458 l na osnovu IEC 62552:2015. Kapacitet može varirati ovisno o lokalnom standardu.

Vlažna svježina

Twin Cooling™ (* Opcionalno)

Pobrinite se da Vaša hrana duže ostane vlažnija i svježija. Twin Cooling Sistem™ optimizira temperaturu i vlažnost u frižideru i zamrzivaču sa zasebnim isparivačima i hladnjacima. On čuva hranu u najboljem obliku i štiti njezine prirodne ukuse i arome tako što onemogućava miješanje mirisa.

* Dostupno u određenim modelima.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (12)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (13)

* Dostupno u određenim modelima.

Duža svježina

All-around Cooling (* Opcionalno)

Pobrinite se da pravilno rashladite svu hranu. All-around Cooling sistem hladi svaki pretinac jednako od ugla do ugla. On kontinuirano provjerava temperaturu i cirkuliše hladan vazduh kroz strateški postavljene otvore. Tako hrana ostaje na optimalnoj temperaturi i duže svježa.

* Dostupno u određenim modelima.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (14)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (15)

* Dostupno u određenim modelima.

SmartThings

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (16)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (17)

SmartThings energija

Efikasna upotreba energije. Pametne uštede.

Upravljajte potrošnjom energije kako biste smanjili ugljični otisak i uštedjeli novac. SmartThings Energy* pruža savjete za energetsku efikasnost. Također prati potrošnju energije uređaja** u realnom vremenu i upoređuje je s prethodnim mjesecom. I upozorava Vas ako su Vaši mjesečni ciljevi možda prekoračeni.

* Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebno je Wi-Fi povezivanje i Samsung nalog.** SmartThings Energy trenutno radi sa oko 40 Samsung kućnih aparata koji imaju omogućen SmartThings. Tu spadaju frižideri, mašine za pranje veša, mašine za sušenje veša, mašine za pranje suđa, klima-uređaji, prečišćivači vazduha, usisivači, rerne, nape, ploče za kuhanje, mikrotalasne rerne, televizori (od juna 2022) i brojila energije.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (18)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (19)

SmartThings briga o domu

Pametno održavanje. Lako održavanje.

Lakše vodite računa o svom frižideru. SmartThings briga o domu* pruža praćenje i upozorenja u realnom vremenu. Možete provjeriti njegov status, uključujući i stanje filtera za vodu. Također Vas automatski obavještava ako je potrebna zamjena dijelova ili se otkriju problemi i predlaže rješenje.

* Dostupno na Android i iOS uređajima. Zahtijeva Wi-Fi povezivanje i Samsung nalog.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (20)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (21)

SmartThings Food opcija

Pametno Kuhanje. Ukusna hrana

Upravljajte, pripremajte i kupujte hranu efikasnije. SmartThings Food* Vam omogućava da kreirate listu namirnica u Vašem frižideru i upravljate datumima isteka, tako da možete provjeriti šta imate u svakom trenutku i bilo gdje. Također preporučuje personalizirane recepte na osnovu Vaših preferencija i postojećih sastojaka.

* Dostupno na Android i iOS uređajima. Zahtijeva Wi-Fi povezivanje i Samsung nalog.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (22)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (23)

Spriječite odsjaj svjetlosti

Blago osvjetljenje

Izbjegavajte naprezanje očiju ukoliko je svjetlo prejako. Nježno osvjetljenje u SmartThings* aplikaciji omogućava postavljanje svjetline unutrašnjeg osvjetljenja. Način rada zatamnjenja također će ga postepeno uključivati, dok način rada Noćno svjetlo prilagođava svjetlinu zavisno da li je dan ili noć.

* SmartThings aplikacija je dostupna na Android i iOS uređajima. Zahtijeva Wi-Fi povezivanje i Samsung nalog.

Performanse

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (24)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (25)

Zadržava hladnoću

Metal Cooling tehnologija hlađenja

Održavajte optimalnu temperaturu unutar frižidera kako bi Vaša hrana ostala svježa čak i ako često otvarate i zatvarate vrata. Metalna ploča za hlađenje, metalna polica i ravna metalna cijev zadržavaju hladnoću iz vazduha i pomažu pri obnavljanju gubitaka toplote. A doprinose vrhunskom izgledu i laki su za čišćenje.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (26)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (27)

Idealna briga za meso i ribu

Optimal Fresh +

Optimal Fresh + je zasebna ladica za pohranjivanje idealna za čuvanje mesa i ribe. Drži ih na nižoj temperaturi od frižidera kako bi se osiguralo da ostanu svježi i zadrže vlastiti okus.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (28)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (29)

Svježina bez zamrzavanja

No Frost tehnologija

Izbjegnite trošenje vremena i energije na odmrzavanje frižidera. No Frost tehnologija poboljšava cirkulisanje vazduha kako bi se održala konstantna temperatura što onemogućava formiranje leda. I ciljna temperatura se postiže mnogo brže. Manje je zahtjeva za sistem rashlađivanja pa on traje duže.

* Bazira se na osnovu poređenja Samsung frost frižidera RB31FERNCWW i Frost frižidera RL39THCTS. Rezultati mogu varirati ovisno o modelu, faktorima iz okoline i upotrebi.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (30)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (31)

Brzo hlađenje i zamrzavanje

Power Cool + Power Freeze hlađenje

Uživajte u brzim performansama hlađenja. Jednim pritiskom na dugme Power Cool sistem intenzivno ispušta hladan vazduh u frižider kako bi brzo rashladio Vaše namirnice ili omiljena pića. Power Freeze tehnologija omogućava brzo ispuštanje hladnog vazduha u zamrzivač. Odlično za zamrzavanje ili učvršćivanje smrznute hrane i pravljenje leda.

Praktičnost

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (32)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (33)

Pohranite male predmete

Višenamjenska ladica (* Opcionalno)

Dobro iskoristite prostor unutar svog frižidera. Odvojiva višenamjenska ladica* staje ispod polica i omogućava da uredno skladištite i organizujete razne male predmete, poput flaša i konzervi, kao i hranu i sastojke, kao što su pica i kutije za jaja. A lako se vade, pa ih možete poslužiti bilo gdje.

* Dostupno u određenim modelima.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (34)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (35)

Fleksibilno pohranjujte predmete

Polica koja se sklapa u 2 koraka

Mnogo efikasnije pohranite velike i glomazne predmete i smanjite izgubljeni prostor u frižideru. Polica koja se sklapa u 2 koraka klizi prema vani i unutra pa tako možete pohraniti visoke flaše i posude. A može se i lako preklopiti na pola kako bi se stvorilo prostora za velike i glomazne predmete, poput višeslojne torte ili ekspres lonca.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (36)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (37)

You can have the RB6000D's door open left or right.

Otvara se onako kako Vi želite

Reverzibilna vrata

Uz reverzibilna vrata odaberite u kojem pravcu želite da se otvaraju vrata Vašeg zamrzivača. To znači da je on uvijek idealan za željeni raspored Vaše kuhinje. Način otvaranja svakih vrata se može zamijeniti jednostavnim mijenjanjem šarke*. Tako se on uklapa gotovo svuda i ostavlja Vam fleksibilnost za kombinaciju.

* Uklanjanje šarki na vratima i zamjenu pravca otvaranja vrata mora izvršiti stručna osoba.

Efikasnost

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (38)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (39)

Stalna efikasnost

Nadograđen visokoefikasni kompresor s 20 godina garancije

Održavajte hranu stalno hladnom a uštedite energiju. Poboljšana struktura visokoučinkovitog digitalnog inverter kompresora znači da je njegova inercija 4,1x veća od postojećih kompresora*, te na taj način koristi manje energije, posebno pri održavanju konstantne temperature. Kompresor ima 20 godina garancije***.

* Na osnovu internog testiranja u poređenju sa konvencionalnim S3 Samsung kompresorima.** Garancija od 20 godina ograničena je na kompresor (dostupan širom svijeta bez Sjeverne Amerike).

Efikasnost

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (40)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (41)

Efikasan kompresor

Digitalni inverter kompresor s 20 godina garancije

Uživajte u odličnoj energetskoj efikasnosti, malo buke i dugotrajnijim performansama. Digitalni inverter kompresor automatski podešava svoju brzinu ovisno o zahtjevima za hlađenje. Dakle, tih je, efikasno koristi energiju i radi dugo, uz 20-godišnju garanciju* na kompresor.

* Garancija od 20 godina je ograničena samo na kompresor.

Kako mjeriti

* Sve specifikacije navedene u ovom dokumentu mogu se razlikovati od stvarnih specifikacija.

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (42)RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (43)

RB6000D Frižider sa donjim zamrzivačem sa SmartThings AI energetskim režimom i Metal Cooling tehnologijom | Samsung BA (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6251

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.